OHF logo

Ptejte se

Zde dávejte náměty, které Česťa odpoví.
Bude-li to stát za to, Česťa to rozebere a budou z toho články na OHFku.
Týká se hokejových pravidel,
reakce na události týkající se práce rozhodčích a podobně.

Kdo je Česťa?

Čestmír Spravedlivý je hokejový rozhodčí s extraligovou licencí, pískající hokej v Česku.
Snaží se o lepší vzájemné pochopení a širší povědomí o hokejových pravidlech.
Ze zřejmých důvodů si přeje zůstat inkognito.
Nepátrejte, neprozradíme :-)

Ohlasy

Nejnovější
Levostranný styl
nahoru 

Plus/Mínus

Aktuálně k datu:
27.01.2021 - 15:52
(1207 dní)
smithio34ga1134@yahoo.com
plus
od markus

Diskusní fóra


Znojmo
Beroun
Brno
České Budějce
Hradec Králové
Chomutov
Jihlava
K. Vary
Liberec
Litvínov
Ml. Boleslav
Opava
Pardubice
Plzeň
Prostějov
Slavia Praha
Třebíč
Třinec
Vsetín
Zlín
Valid CSS!

Otázky
pro
Česťu


18.05.2024
Otázka, namět:
Nick:

Mejl:

23.03.2005 - 16:33:54
Alka
Ale teď vážně. Nejde mi na rozum jedna věc. Proč rozhodčí nemají nařízeno pískat jen to, co vidí? Odpustil bych jim, že nevidí Hamrlíka hrát širočinou (i když na následující vhazování bych si půjčil stejný klacek, třeba by si už všimli), nevadí mi, že Collina odpískal faul Němce, který viděl, a ne faul na něj, který neviděl, vždyť v utkání bývá mnoho momentů, kdy se vzájemně fauluje několik dvojic hráčů, a rozhodčí si prostě může vybrat, co z toho uvidí. Ale jak mohou pískat věci, které se nestaly? Např. simulování Slepičky na Spartě (omlouvám se za ten fotbal), nebo už jsem v hokeji viděl, že vyloučí hráče, který u situace vůbec nebyl? Je to princip toho kotouče v lapačce za brankovou čarou - co nevidím, nepískám. Ale každý z P.T. vážených čtenářů jistě viděl mnoho situací, kdy rozhodčí píská věci, které se nestaly, např. za vzájemnou potyčku vyloučí hráče, který ani nezvedl ruku a disciplinovaně se nechal otloukat, zapískají ofsajd, nebo zakázané uvolnění, které nebyly, atd. Nemůže to komise rozhodčích nějakým způsobem léčit ? Má-li ten, kdo rozhoduje o výsledku, halucinace, lze se nadít mnoha překvapení.
23.03.2005 - 15:09:05
Alka ejanda@starmans.cz
Hele, Česťo, je to pravda, že terminologie mateřštiny je v oboru her geniální? Hráči hrají, někdy je to tragédie, komedie, jindy detektivka, prostě hrají, co umí, co jim síly stačí. Diváci se na to dívají, zírají, čumí, a ještě se tomu diví, jak diví. Přitom o všem, ovšem, rozhodují rozhodčí. Jaký bude výsledek? Hádejte !
23.03.2005 - 9:50:04
dr.karel
Co říkám? Ten ofsajd, to se prostě stane. Kdyby z toho nepadl gól, tak by si toho téměř nikdo nevšiml. I v televizi si všimli, že Liberečtí začali protestovat až poté, co shlédli zpomalený záběr na kostce. Gól? Asi jo. (Pokud teda mluvíme o situaci, kdy měl Lašák celou lapačku za brankovou čarou. Ale ten švih lapačkou je ještě rychlejší než ten přejezd modré čáry. A videorozhodčí by podle mě rozhodl, že nemůže potvrdit, že kotouč přešel celým objemem přes brankovou čáru, protože by kotouč prostě vůbec neviděl.

Odpískat zápas bez chyby je prakticky nemožné. Chyby (a ne jednu) prostě rozhodčí dělají a dělat budou, to je prostě součást hry. Blbý je, když z toho padají góly.

23.03.2005 - 7:29:19
fanousek
Tak tu mame novy den a dalsi nadherny vykon rozhodcich. Rad bychse zeptal, co rikate na vcerejsi vykon rozhodcich v utkabi PCE:LIB. Viuz prvni gol PCE z ofsajdu, jeden neuznany gol Liberce a par zajimavych vylouceni na obou stranach. Timhle tempem to brzo nebude mit kdo piskat...
22.03.2005 - 12:25:42
fanousek
dr,.karel: Holt se vezmou hlavni z 1. ligy. A pokud jde o Husicku, nedavno jsme byl svedkem zajimave situace. Vyjel na led na extraligovy zapas. Lidi na nej zacali kricet Husa ven. A on jim zamaval. :-)
22.03.2005 - 11:19:24
dr.karel
Jo, to jsem taky zvědavej. Já to vidím jako ovlivnění výsledku, takže stop do konce sezóny. Ale kdo by to pak dál pískal? Minář je podle mě jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) rozhodčích. Turčan má své slabší chvilky. Ale kdo by nám zbyl, ještě tak Šindler s Rejtharem. A nesmím zapomenout na oblíbence komise Husičku, ale po tom teda netoužím.
22.03.2005 - 10:45:11
fanousek
To dr.karel: diky za odpoved. Jinak ja jim taky nemuzu nic vytknout, dle meho nazoru do te doby piskali dobre. Spis mne prekvapilo, ze to nikdo nevidel, vzdyt se to stalo jak se rika ve hre. Velice by ne zajimalo, jak si s tim poradi komise rozhodcich.
22.03.2005 - 8:35:00
dr.karel
to fanousek: Myslím, že zápas pískali dobře až na popisovanou situaci. Hamrlík, který zasáhl do hry, když nesl brankářovi hůl, měl být potrestán 2 min. Troufám si říct, že by v přesilovce Vítkovice vyrovnaly, takže bych řekl, že rozhodčí ovlivnili výsledek utkání. Zajímavé je, že to nikdo neviděl. Přitom rozhodčí co byl ve třetině byl blízko, a vzhledem k tomu, že tam byl puk, počítám, že se tam i díval.
22.03.2005 - 7:42:31
fanousek
Trochu to tu spi, ale rad bych se zeptal. Co rikate na vcerejsi situaci v zapase Zlin - Vitkovice. Jde o situaci, kdy hrac zlina Roman Hamrlik tesne pred koncem zasahl do hry brankarskou hokejkou a odehral puk. Ani jeden rozhodci to nevidel. Co si o jejich vykonu myslite? Dekuji za odpoved.
17.03.2005 - 13:40:21
dr.karel
No, a ty se Zdeňku divíš?
17.03.2005 - 10:40:00
Zdeněk Hnízdil rozhodci@hafauto.cz
Česťa 2 bude mít už taky pohřeb ??
15.03.2005 - 15:33:16
dr.karel
Tak doufám, že mě nikdo nesjede :-))

to PM: Mě z televize přišlo, že to na vyloučení bylo, ale po bitvě je každej generál.

Franty je mi taky líto. On každej čárovej ví, jaké to je dostat hokejkou přes ty zmrzlý prsty. A s tímhle se to nedá vůbec srovnat. Jenže, aby byl chráněnej, musel by mít v tomhle případě rukavice. A v těch by se blbě strkala píšťalka do pusy. Že k sobě ani hráči navzájem nemají úctu je stará známá věc. Asi nadosmrti nezapomenu, jak Beránek před lety stál nad ležícím Dudou, ohlédl se, zda nekouká rozhodčí, a šlehnul ho čepelí přes obličej. To je podle mne téměř na doživotí. No, bez emocí, tak řekněme aspoň 10 zápasů. Doufejme, že to tak někdy bude.

Pokud jde o ta pravidla, tak ta část mi tam taky chybí.

12.03.2005 - 13:26:01
PM
Doplním ještě, že se samozřejmě jedná o seknutí Patery v zápase Kladno - Pardubice...
V Pravidlech na stránkách ARLH chybí právě popis trestů - nevíte, zda tam bude doplněno?
12.03.2005 - 9:13:29
PM
Jaký míte názor na distanc rozhodčích ze zápasu Litvínov - Zlín? Mělo se podle Vás vylučovat a kolik podobných situací se po přerušní hry odehraje... Z tv mi přišlo, že se jednalo zejména o smůlu Lešky, kdy si špatně srovnal nohu pod tělo a přisedl si ji.
Snad nebude mít čárový rozhodčí Kalivoda prsty zlomené nebo naštípnuté - ale ukázalo se, jak je rozhodčí nechráněn a co si všechno hráči vůči sobě dovolí. Máte na tu sekeru nějaký názor?
10.03.2005 - 11:35:53
preax
Spis to jen ctu, ale nestiham se divit. For Sgt.Pepper: Na tvuj dotaz z 20.01.2005 - 11:13:16. Je jsem rozhodcim prvnim rokem. Skoro se Ti to bojim rici, po te co jsi serval Cestu2. :-) Presto si myslim, ze na nektere otazky jsem schopen odpovedet.

Jinak je pravda, ze v posledni dobe se tu resi zajmave veci. A k tomu strankovani, urcite zalezi co pouzivate za prohlizec.
10.03.2005 - 1:04:07
Sgt.Pepper
To Jethro :
Nevím jak se ti to stránkuje, ale já mám na jedné stránce diskuzi od 8.2.2005.
Jinak máš samozřejmě pravdu, já to myslel obecně. To ale nic nemění na tom, že tady žádné dotazy na herní situace nejsou - jako by se nic nehrálo.
09.03.2005 - 12:45:49
Jethro
Sgt.Pepper: A odpoved jsem kvuli vasim hadkam nasel az na dalsi strance. Je to forum urcene na dotazy rozhodcim, jak by resili urcite situace. Nikoli forum k reseni vztahu mezi rozhodcima.
09.03.2005 - 12:36:56
Sgt.Pepper
To Jethro :
Každý má právo se zeptat a odpovědět. Žádné dotazy na situace při utkání tu od 23.2.2005 nejsou. Třeba tvůj poslední dotaz byl 21.2.2005 :-))
08.03.2005 - 14:19:46
Jethro
Tady se toho clovek skutecne dozvi o hokejovych situacich a jejich reseni mnoho. Bohuzel se tu take dozvi mnoho o samotnych rozhodcich. Kdo z nich je lepsi, kdo ma vic napiskano a kdo byl kde na jakem miste v hodnoceni. Jenze panove, na takove honeni trika vam s prominutim sere pes. Nechcete se nekde sejit vyrikat si to a pak tady vystupovat jako "Multiple Cesta"? Jestli se takhle predhaneji vsichni rozhodci, pak se nedivim, ze kazdy piska jinak a podle jinych pravidel.
04.03.2005 - 17:03:18
Zdeněk Hnízdil rozhodci@hafauto.cz
To dr.karel :
Dík, Beatles se mi líbí, ale zrovna 2LP Sgt.Pepper´s Lonely Hearts Club Band mě za srdce moc nevzalo :-) Zajímavé, ale objevím se vždycky když je tu pro mě něco zajímavé.

To Česťa1 :
Sorry zapomněl jsem odpovědět : V soutěžích ČSLH již nepůsobím od sezony 2001/2002 ( jednak kvůli založení firmy a z větší části samozřejmě kvůli mé vrozené lenosti :))) ), proto taky už nejsem na žádném jejich seznamu. Sice mě to dodneška občas mrzí, ale už s tím nic neudělá a léta taky běží. Mimochodem v mé poslední sezoně jsem byl v hodnocení hlavních rozhodčích 2.ligy na šestém místě z asi čtyřiceti ( nejlepří z Prahy ), a z těch pěti, kteří byli přede mnou, jenom Holub pískal chvíli 1.ligu a Mirek Jebavý ( který se už stal Pražákem ) teď působí slušně v Extralize. Z mého pohledu se nemám za co moc stydět.

To dr.karel :
Omlouvám se, jestli jsi příbuzný Julia Fučíka, za navážení se do rodiny :-))
a) Co se týče města docela pochybuju, že by jsi odvedl letos tolik práce co já.
b) Slávia : Víc OK nebylo třeba, nebylo to tak ostré, ale kdyby jsme trestali důsledněji zákroky, které nepatří do hry je možné, že by se stávaly až ve vypjatějších chvílích než byla tahle. To je ale taky důsledek našeho amatérismu a toho, že hokejové hnutí pro rozhodčí nedělá víceméně nic ( příprava, konzultace, samo hnutí příliš nedbá na svou pověst apod. )
c) Navážím je silný výraz, spíš mi vadí když je něco z mého pohledu nepříliš správné. Každopádně ale tvrdím, že rozhodčí by měli začít především u sebe.
d) Mohl jsem být Česťou 2, nabídku od Roje jsem dostal. Můžu Ti poslat tři e-maily, které mi od něj přišly. Nastudoval jsem si pak jeho příspěvky do debat tady i v ohlasech on-line a došel jsem k názoru, že budu dál radši vystupovat pod svým jménem ( já se za něj nestydím ) a občas se sem podívám, když mi práce a hokej časově dovolí.
e) O svých kvalitách nebo záporech já nemudruju, já taky po nikom nechci aby se hodnotil, ale každá debata s kýmkoli má něco do sebe. S tím A-čkem, jestli jsi mi chtěl zabrnkat na ješitnost a jestli mě opravdu znáš, tak jsi asi dost ulít.

f) K otázce Sparta nebo Třinec, kterou mě vůbec nenapadlo položit, zopakuji : Tvrdím, že rozhodčí by měli začít především u sebe ( je ale pravdou, že se musí najít někdo kdo bude mít zájem prospět hokeji tím, že se začne s rozhodčími pracovat, kdo nebude mít klapky na očích a nebude řiťolezec )

Odcházím na play-off na Spartu - pracovat ne čumět. Tak zatím čau přátelé hokeje.

02.03.2005 - 10:38:44
dr.karel
to Sgt.Pepper: Turčan asi píská kratší dobu než já. Ostatně jsem nemluvil o kmotrovi. Jinak mi prostě přišlo z toho, jakým stylem píšeš, že bys mohl být Zdeněk Hnízdil. Ostatně zajímavé je, že se ihned poté Zdenda objevil, nebo ne?

to Zdeněk: Nazdárek Zdendo, jen tak mimochodem, když se tu opíráš do Česti, ty jsi taky neodpověděl Česťovi1 na otázku, proč nejsi na seznamu, i když je to celkem prosté. :-)) Jinak momentálně v klídku pouštím rozumy na netu, a to nejen tady. To víš, za ta léta už mám nahrabáno. :-)) Ale, co se týče města, myslím, že celkově mám odpískáno minimálně to, co ty. A vůbec, do Horáka se mi nenavážej. :-)) Tu situaci na Slávii si teda pěkně popsal. Úplně živě jsem si to představoval. Možná by neškodilo víc těch OK, ale třeba jsem si to představoval horší než to bylo. A proč vlastně nechceš být Česťou 3, když se tady do každýho navážíš? Ty svou kvalitu máš, nebo ne? Možná bys Roje ukecal a dal by ti místo tý potupný trojky třeba áčko. "Česťa A" to už zní docela dobře, ne? :-)) Jinak to myslím docela vážně, protože, jak tě znám, tak teoreticky si vybaven docela dobře, až výborně.

Ještě bych ti chtěl naznačit odpověď k otázce, kterou si nastínil: Třinec v play-off nebude, ale Sparta jo, a pravděpodobně dlouho. (S tímto přístupem nesouhlasím, ale bohužel je realitou, ale to je problém k řešení na jiné úrovni, že?)

02.03.2005 - 9:21:42
Zdeněk Hnízdil rozhodci@hafauto.cz
To Sgt.Pepper :
Zajímavé přirovnání - Kdo jste ? Já jsem dr.Horák, dr. Karel Horák ! :-)) nebo, že by to opravdu nebyl Fučík ??

Mimochodem včera jsem byl na Spartě a co tam předváděli Smeták s Hradilem tak to byl zářný příklad toho proč nám lidi nadávají. Dvakrát vyloučí Třinec úplně za nic a například tuším, že sparťanské č.8, stálo nad klečícím třineckým hráčem u svojí modré čáry ( když hra již byla v obranném pásmu Třince !! ) a dvakrát ho krosčekuje do zad - Hradil od toho stojí cca 4 metry, dokonce na ně křičí aby hráli, ale nevyloučí ???!!!!!!! Co už by chtěl teda vylučovat, sakra. Zákroky, které nesouvisí s hrou by se snad měly trestat.

To dr.karel :
Chodíš i na krajské soutěže ? Nebo pouštíš rozumy jenom tady na netu a v klídku si proplouváš soutěžemi na česku ?

02.03.2005 - 8:50:56
Sgt.Pepper
To dr.karel :
Ty jsi jak horákyně : lžu-nelžu, mlžím-nemlžím :-)
Notýsek jsem viděl u Turčana ( že by on byl Tvým kmotrem ? :-)) ) jestli nepíská kratší dobu než Ty
Poprvé mě napadlo něco napsat 20.1.05 v 11:13:16 ( z toho se dá vyšťourat rodné číslo ?? :-)) )
02.03.2005 - 1:51:15
Zdeněk Hnízdil rozhodci@hafauto.cz
Jak sem občas nahlédnu, koukám, že se nám to tady pěkně mydlí. Doufám, že jsem Česťu 1 svojí dotěrností neodrovnal - už se tu nějak podezřele dlouho neobjevil, počítadlo už funguje pouze na Česťu 2. Jinak téměř úplný souhlas s Sgt.Pepper, taky mi připadá úroveň odpovědí ne zrovna ideální.

Situaci z utkání Slavia - Zlín jsem si schválně nastudoval a popis je následující :
S-č.33 Pálffy sráží Z-č.27 Veselého ( v okamžiku střetu bych to nazval pozicí zezadu z boku :-)), vzápětí dostane S-č.33 Pálffy zezadu krosček od Z-č.44 Blaťáka, přijíždí S-č.7 Kadlec a krosčekuje Z-č.44 Blaťáka, který následně úmyslně padá na S-č.33 Pálffyho a "masíruje ho holí". Pak se na něj zezadu vrhá S-č.7 Kadlec a dává mu několikrát pěstí, přijíždí Z-č.36 Balaštík a vráží ruce do obličeje přijíždějícímu S-č.14 Tomicovi. V tu chvíli S-č.6 Žabka málem přepadne ze střídačky, když přetáhne Z-č.44 Blaťáka holí přes záda, příjíždí S-č.15 Stümpel a zkušeně zasazuje Z-č.36 Balaštíkovi krosček z boku na žebra, tím ho vyvedl z rovnováhy, aby mu mohl S-č.14 Tomica dát pěstí. To všechno ( 8 zákroků, které by měly být potrestány ) se seběhlo během pouhých 10 sekund. Ten čas píšu schválně pro představu v jakém presu jsou rozhodčí při rozhodování a to ještě mají každý nějakou pozici ze které tu melu pozorují. Situaci ukončí ( po cca 13-ti sekundách klidu ) opět ze střídačky S-č.6 Žabka herdou do zad Z-č.36 Balaštíkovi. Při důsledném posouzení by tedy měly být uděleny následující tresty : S-č.33 Pálffy 2+10min za Naražení zezadu, Z-č.44 Blaťák 2min Krosček + 2min Hrubost, S-č.7 Kadlec 2min Krosček + 2min Hrubost, Z-č.36 Balaštík 2min Hrubost, S-č.6 Žabka Osobní trest do konce utkání za to, že jako první zasáhl do probíhající šarvátky anebo za zapletení se do šarvátky mimo hrací plochu, S-č.15 Stümpel 2min Krosček, S-č.14 Tomica 2min Hrubost. Když to dle pravidel mezi sebou pokrátíme vznikly by nám přesilovka Zlína 5 : 3 !!!!!! A jak bylo vidět zlínští se vyřešení šarvátky stylem "jako by se nic nestalo" divili - řešením totiž byla hra 5 : 5. A divili se pak ještě jednou, protože Pálffy s Kadlecem po dvou minutách opustili střídačku, ale Blaťák tam musel zůstat, jelikož dostal 2+2min. To znamená, že Zlín byl vlastně poškozen i tímto "smírčím" rozhodnutím.
Opravdu to není na ledě jednoduché, ani ve třech a ani ve čtyřech. A pro rozhodčí se stále prakticky nic nedělá, všichni jenom nadávají jak naši rozhodčí namají úroveň.

01.03.2005 - 16:22:10
Libor
Česťa: Pálffy srážel z boku proti mantinelu (cca 3 metry od mantinelu). Hráči ze střídačky, tak jeden se ohnul přes mantinel s úmyslem mlátit, ostatní ne. Jinak dík. Škoda, že to nikdo z rozhodčích neviděl... Docela se tomu divím.
01.03.2005 - 15:55:28
dr.karel
to Sgt.Pepper: Sorry, vole, sorry. :-)) No to už je úděl písemné komunikace, že si občas někdo neporozumí. Jen tak mimochodem se musím podívat, kdy ses tady objevil poprvé, neboť mi někoho připomínáš (takovýho jednoho "zrzka" z Prahy a Karlos to není). No, myslím, že jsem zmínil, že někoho mohou poskytnuté informace zavést někam jinam. Ale nelžu, vše co jsem o sobě napsal je pravda, jen tak občas někde jemně mlžím a zatajuji. :-))

K tomu notýsku, taky jsem ho kdysi nosil (skoro bych si tipnul, žes tys byl tím impulsem), ale když se strhla nějaká šarvátka, tak jsem si na něj nikdy nevzpomněl. Pokud jde o boxy, tak jejich úroveň je vcelku známá, nakonec rozhodčí je v podstatě jejich nepřítelem, protože oni jsou většinou fanoušky domácích. Jsou ale čestné výjimky napříč všemi soutěžemi. Nejlepší byl vždycky box v Milevsku. Tam dělal v boxu pán se jménem Smrt a průměrný věk boxu tomu odpovídal. :-))

01.03.2005 - 14:19:19
Sgt.Pepper
To Česťa2 :
To by mě opravdu zajímalo jaká Pravidla ČSLH máš ??? Nespletl sis písmena - nejsou to spíš Pravidla ČESŤA2 ?? A jestli je tvoje odpověď kolektivním dílem, ve spolupráci s kolegou rozhodčím z extraligy, tak se na to radši vykašlete oba dva. A jestli toho kolegu do toho jen zatahuješ anebo si úplně vymýšlíš tak to je vrchol !!!
Česťa, jak je vedle psáno, se snaží o lepší vzájemné pochopení a širší povědomí o hokejových pravidlech. Ty tady podle mě zatím napomáháš akorát k tomu, že se každý nezasvěcený čtenář pouze utvrdí v názoru, že jsou všichni rozhodčí úplní blbci.Stále víc se přikláním k mé poznámce z 4.2.05 ve 13:37:12. Vůbec se nedivím, že funkcionáři zuří, jestli takoví, jako jsi Ty, své znalosti předvádějí i na ledě

To dr.karel :
Neměl jsem na mysli extraligovou licenci Česti2, ale tu druhou větu !
Je to dobrý, pořád jsem Tě neodhalil. Data, která jsi uvedl mi nesedí na nikoho z Tvého místa - zajímavý ?! Nebo jsem na někoho zapomněl ? :-))
Máš pravdu - speciální části pravidla 528 hovoří o trestech v případě zapojení se hráče do probíhající šarvátky na i mimo hrací plochu. U nás se ale nevyužívají prakticky vůbec. Není odvaha a znalosti. Je také nepsanou povinností boxu pomoct svým kolegům na ledě - např. zapsat hráče, kteří se zúčastnili bitky a třeba také při trestu brankaře a při trestu za příliš mnoho hráčů na ledě ( aby na trestnou lavici nešel nějaký rybář, jak je běžné ) Ano situace bývá nepřehledná, ale málokterý rozhodčí si jí usnadní notýskem s tužkou v kapse !

01.03.2005 - 10:41:54
Česťa 2
For dr.karel
Ja jsem citoval dle pravidel, ktre mam z CSLH (v tistene podobe) a tam je tohle vyjadreni. Jestli mas nejake jine, klidne mi je posli, muj mail uz mas. Mne se to taky nezdalo, ale schvalne jsme se koukal do pravidel, abych mel jistotu, a nasel to co jsme napsal. Aspon vidis, jakej je v tom zmatek. Pravidlo o zapojeni hracu na stridacce do sarvatky jsme hledal a nenasel. Konzultoval jsme to s kolegou a odpoved je receno kolektivnim dilem. Ale ani jeden z nas bohuzel situaci nevidel, tak asi tezko posoudit.
01.03.2005 - 9:16:45
dr.karel
to Česťa: No, pravidla jsem neviděl asi tak 3 roky, ale nějak se mi nezdá, že by za sražení zezadu do mantinelu byly 2+2. Takový trest v podstatě připadá v úvahu za hrubost a neúmyslné zranění vysokou holí. Za zákrok zezadu a navíc do mantinelu podle mě není jiného trestu než 5+OK (případně TH). Taky si myslím, že dokonce existuje nějaké speciální pravidlo, které hovoří o zapojení hráče do šarvátky mimo ledovou plochu. Ale tu situaci jsem neviděl, takže se k ní mohu jen těžko vyjadřovat. Hodně záleží na tom, jak to vypadalo. Taky je třeba vzít v úvahu, že v případě zapojení více hráčů do šarvátky se tato stává nepřehlednou a zpravidla to končí tak, že jsou potrestáni ti, co ji vyvolali a pak tak 1 až 2 hráči na každé straně.
01.03.2005 - 7:42:06
Česťa 2
For PM
O zadne zmene bohuzel nevim a ani jsme ji v pravidlech nenasel. Pravidla zde mluvi jasne. Sevreni kotouce rukou = preruseni hry. Je ale mozne, ze to rozhodci posoudil jako umyslne sevreni kotouce za ucelem prerusit hru. Pak je to mozne povazovat za zdrzovani hry a trest 2 minuty je opravneny.
01.03.2005 - 7:30:18
Česťa 2
For Jethro
dr. karel uz odpovedel, je to tak pocet vyloucenych je stejny, protoze domaci celkem 4 minuty, hoste take 4 minuty, takze dojde k pokraceni trestu a pokracuje se 5 na 5. Hrac co dostal 2+2 by tam mel zustat opravdu dele. Pokud nezustal, je to chyba. Bohuzel jsem ale zminene utkani v TV nevidel, takze nemuzu slouzit.
01.03.2005 - 7:22:55
Česťa 2
For Libor
Nejdriv se chci omluvit za chvilkovou neschopnost, chripka si vybrala svoj dil i na mne. A ted hura k otazkam.

Zminenou situaci jsme bohuzel nevidel, takze nemuzu slouzit. Ale dle pravidel jak to popisujes by to melo byt takhle. U Palfyho pokud to nebylo ze zezadu proti mantinelu tak jen 2 minuty. Odplata take 2 minuty. Pro pripad, ze by to bylo zezadu proti mantinelu tak 2+2 minuty (zvlast nebezbecny faul). Take by rozhodci mohl pridat minuty podel toho, jak se angazovali ve rvacce. U hracu ze stridacky by zalezelo jak moc se zapojili. Pokud by je jen chteli odtrhnout, tak by nemeli dostat nic. Pokud by nekoho napadli tak 2 minuty (hrubost). Tady take zalezi dost na tom, jak to posoudi rozhodci, ktery je primo na lede. Zde je mu ponechana jista volnost. Faktem ale je, ze hraci na stridacce by se nemeli zapojit, ale pravidla o nejakem specifickem trestu pro ne nehovori.

Shrnuti. Pokud se hrac zapojil do rvacky tak 2 minuty. Pokud se angazoval nejak vic, tak i 2+2, pripadne 5, nebo i 5+OK. Zde zalezi na posouzeni rozhodciho na lede a je mu ponechana volnost.
28.02.2005 - 9:35:40
Jethro
dr.karel: No, on mozna byl, ale byly tam dalsi vylouceni, tak nevim. :-)
24.02.2005 - 14:17:51
dr.karel
to Jethro: No jo, ale to jsi neřek. :-))
23.02.2005 - 15:06:48
Jethro
dr.karel: Jasne, pocet minut je OK, ale hrac, co dostal 2+2 mel byt na trestne dele ...
 
nahoru dolů